Monday, 29 September 2014

Shaklee? Kenapa Shaklee??

16 Sebab kenapa saya pilih Shaklee.. Nak

 tahu? Jom baca..


1. Produk yg bagus, berasaskan bahan semulajadi dan melalui kajian terperinci & ujian yg ketat. Yg paling penting disahkan halal. Semua yang beragama Islam amat menitikberatkan soal keHalalan sesuatu produk. Saya juga seperti anda. Halal harm, baik buruk sesuatu produk sangat penting bagi kita...


2. Syarikat yg mempunyai kredibiliti dan integriti yang tinggi. Sudah 57 tahun di dunia. Dah established. 
Shaklee bukan produk bermusim yang tiba-tiba glamour. Tiba-tiba ambil model dari kalangan artis, atlet, model atau sebagainya. Shaklee hidup tanpa duta. Perasan tak? Shaklee memang dah lama. Bukan setahun dua atau seminggu dua. Shaklee telah bertapak 57 tahun dan keep growing.Kalaulah Shaklee ni tak bagus, dah lama tutup dah.. Cuma mungkin ramai yang nampak macam Shaklee glamour lately, disebabkan oleh online marketing. Semua go online. Sebab tu macam tiba2 meletup. Hakikatnya memang dah lama...


3. Sistem yg adil & terbukti. yg paling penting patuh syariah. 
Dalam Shaklee, tiada istilah upline kaya dan tak perlu buat kerja. Tiada kaedah downline yang sibuk buat sales tapi upline goyang kaki.Shaklee menetapkan minimum requirement untuk dapat bonus. Samada upline atau downline, memerlukan tahap sesuatu requirement di capai untuk melayakkan bonus diberi.


4. Shaklee bayar bonus yg tinggi pd pengedarnya, 50% drp keuntungan syarikat (satu ciri syarikat yg baik). Banyak sangat benefit selain cash bonus, ada car bonus & mcm2 insentif. Satu peluang yg sangat besar. 
Yang ni memang betul. Cash bonus seorang master coordinator yg ranknya paling tinggi dalam Shaklee boleh mencecah setengah juta. Company mana la yg boleh bagi bonus untuk SEORANG ahli sebegitu tinggi kan? Shaklee jimat banyak dari segi marketing lain. Billboard pertama kat Malaysia ni pon baru je naik kat highway PLUS. Sebelum ni takde billboard bagai. Kami la duta2 kecil Shaklee. 

5. Bisness yang boleh diwariskan pada anak-anak.
Bisness ini boleh diwariskan dan diteruskan oleh anak-anakuntuk menyambung legasi dan empayar yang telah dibina..

6. Income yang tidak terhad.
Shaklee boleh dijadikan passive income dan pelan untuk persaraan.
Pilihan boleh dibuat ubtuk menjadikan Shaklee ini sebagaiactive income ataupun passive income kita..7. Bisnes produk kecantikan & kesihatan adalah antara bisnes yg terbaik. Industri yg bernilai billion dollar, termasuk di Malaysia.
Memang betul sebab kalau nak diikutkan, ramai yg sanggup spend banyak duit untuk kecantikan. Kesihatan comes next. Orang lebih suka nampak cantik. Orang nak hidup sihat. Sebab tu kalau nak ditanya pada orang2 yg pernah sakit sebelum ni, dah tentu diorang sanggup belanja macam2 untuk kesihatan. Kesihatan tu penting. 

8. Tidak perlukan modal. Tak perlu buat pinjaman bank dan tak perlu berhutang dengan sesiapa.
Modalnya hanya RM65 @ RM75 @ RM85 untuk keahlian seumur hidup. Tak perlu nak siapkan barang2 ataustok. Ada orang order baru kita beli setelah payment dibuat. Tak perlu nak hutang dengan mana2 koperasi atau pon bank untuk buat bisnes Shaklee ni. Seronoknya. Ada satu lagi modal yg susah sangat orang nak beri. SEKEPING HATI KERING YANG GIGIH. Hehe. 

9. Boleh dilakukan 100% dari rumah, tak perlu keluar jumpa orang.
Sekarang ni semua di hujung jari. Klik klik klik je. Barang pon sampai. Bukan ke impian setiap orang untuk bekerja bebas dari rumah? 

10. Tidak memerlukan premis perniagaan dengan sewa yang mahal.
Jadikanlah rumah sebagai tempat bisness anda bersama anak2 dan keluarga..

11. Tak perlu simpan stok yang banyak.Zero stok pun tiada masalah..
Menerima bayaran dengan pesanan, dan terus buat tempahan. Sangat Mudah.


12. Hampir tiada risiko rugi, barang rosak, tak laku dsb
Memandangkan kita tak perlu simpan stok di rumah, maka boleh dikatakan hampir tiada risiko. Semua order online. Barang pon takde dengan kita. 


13. Kalis recession (kalis kemelesetan ekonomi), insya Allah. Maksudnya dlm keadaan ekonomi bagus atau tidak, orang tetap akan beli. Orang tetap perlukan suplemen & produk kesihatan.
Betul kan? Insya Allah, macam mana sekali pon, produk kesihatan dan produk kecantikan memang diperlukan oleh majoriti semua orang. 14. Peluang perniagaan online yg sangat besar, sepertimana kajian oleh SKMM & Paypal berkenaan peningkatan pembeli online & nilai yg dibelanjakan secara online meningkat sehingga berbillion ringgit. Shaklee boleh dibuat 100% secara online. 


15. Ramai yg dah berjaya mendapat income sehingga 6 angka sebulan. Dengan ilmu, mentor, sistem, strategi dan jalan yg dah tersedia, SEMUA ORANG BOLEH.
Semua orang boleh berjaya dalam perniagaan. Kan dah cakap bisnes Shaklee ni bisnes kita sendiri. Kita yg tentukan banyak mana yg kita nak. Kalau akak jiran sebelah rumah kita boleh buat, kenapa tidak kita? Kalau orang yg anak berderet boleh kenapa todak kita? Semua berbalik kepada hati kita.

16. Shaklee menyumbang kepada kepimpinan alam sekitar sejak 5 dekad yg lalu. Syarikat pertama di dunia yg memperolehi pensijilan "Climate neutral". Kita sokong Shaklee, kita turut menjaga alam sekitar kerana produk2 Shaklee adalah MESRA ALAM.


Saya dah pilih Shaklee. Anda juga boleh menjana pendapatan dari rumah..  Bersama-sama anak-anak..

Hubungi saya untuk info..

Siti Haslinda
012-3272475

No comments:

Post a Comment